OMLET DYNIOWY
Dzień dobry Kochani☺️
Ja już po śniadaniu a Wy?
Zjadłam dzisiaj, oczywiście z Malutkiem pysznego dyniowego omleta. I to kolejne śniadanie po którym długo nie jest się głodnym, przynajmniej ja ☺️
Jeśli uda się Wam gdzieś dostać 🎃(1 luty to raczej nie sezon dyniowy ale warto poszukać ) to zróbcie go koniecznie. Jest tak pyszny ze następnego dnia rano znów będziecie mieć na niego ochotę 👍😋
OMLET DYNIOWY
• 200 g pure z dyni (4 kopiaste łyżki) ja upiekłam dynie dzień wcześniej i rano rozgniotłam ją widelcem
• 2 jajka
• 3 kopiaste łyżki mąki ryżowej
• 1/4 łyżeczki sody
• 1 łyżka syropu z agawy
• 1 łyżeczka oleju kokosowego
Wszystkie składniki oprucz oleju zmiksuj na gładką, puszystą masę. Rozgrzej patelnie ( śr. 22cm ) z łyżeczką oleju koko. Wylej na nią masę i smaż 2-3 min z każdej strony na średnim ogniu.
Ja do swojego omleta dodałam twarożek, słodkie pomarańcze, kwaśne czarne porzeczki i wszystko polałam syropem z agawy.
SMACZNEGO 😋


Komentarze
Prześlij komentarz